Statsautoriseret Økologi / Certified Organic Food Producers

I 2018 fik vi vores autorisationsbevis som Statskontrolleret Økologisk Fødevareproducent, både for vores kvæg og for den jord, som vi høster grovfoder til vores kvæg på. Vi er meget stolte af at være en del af gruppen af økologiske fødevareproducenter i Danmark.

 

We are very proud to contribute to and being a part of organic farming in Denmark. In 2018 we achieved the approval as certified Organic Food Producers. For our cattle including the bison and for the land from which we harvest the hay to our cattle.

Salg af økologisk oksekød

Vi slagter og sælger naturligvis vores Galloway, når de har nået den rigtige størrelse. Det tager dog noget tid, for Galloway er en langsomtvoksende race og dyrene skal være ca. 2 år for at være slagtemodne.

Dyrene transporteres til det lokale Hallegård Slagtehus https://slagtehus.dk/  og har derfor en meget kort transporttid. Efter en passende modningsperiode, som slagteren vurderer løbende, bliver dyret udskåret efter købers ønske, som er valgt ud fra Hallegårds skabelon. Kødet afhentes på Hallegård og køber er dermed sikret, at Fødevarestyrelsens retningslinjer er overholdt. 

Peberkongen og hans flok / The Pepper King and his little group

American Bison

Bisontyren Peberkongen og kvierne Uni-Horn, Inge-Gerd og Skjoldmøen.

I foråret 2017 ankom vores længe ventede bisoner. Der kom 3 kvier og 1 tyr, som alle er vores avlsstamme. Vi fik den første bisonkalv i maj 2018!  


Pepper King is our bison bull. His heifers are Uni-Horn, Inge-Gerd and Skjoldmøen.

In the spring 2017 our first american bisons finally arrived. We got our first calf in May 2018!